Lyst til å oppleve luft under «vingene»?

Er du nyskjerrig på sporten vår og vil prøve en tandemtur med en erfaren pilot eller bare vil ha mer informasjon; ta direkte kontakt med en av våre tandempiloter.

Navn 

Vegard

Bård

Silvia

Telefonnr

41212126

90912321

99532522

Epost

vmellem@gmail.com

baard@andreassen.nu

siwaa(krøllings)web.de

ki

En Prøve-tur fra fjellheisen i Tromsø koster kr 1800,- Passasjeren og evt følge må selv betale for fjellheisen.

Gavekort

Det er også mulig å kjøpe gavekort på prøveturer med tandem fra Fjellheisen. Ta kontakt med vår tandemkoordinator  Silvia Lutter på telefon 99532522 eller epost siwaa(krøllings)web.de.

 Kjekt å vite om tandemturer

Været må være ok. Om det er nedbør, dårlig sikt, vind over 5m/s eller vind fra østlige retninger kan vi ikke fly. Om man bestiller tur lang tid i forveien må turen derfor endelig avtales 2-3 dager i forkant. Da er værmeldingen til å stole på.

Passasjeren må kunne løpe og ta instruksjoner. Ellers trenger man kun et par sko som er god å springe i naturen i, og klær som tåler litt vind og evt kan bli skitten uten at det ødelegger dagen videre.

Betaling skjer i forkant av turen og gjøres kontant eller med vipps.

Fotografering og filming fra lufta er uproblematisk. Utstyr som skal brukes under turen må kunne festes til passasjeren, for eksempel ved å knyte kamera fast med et snøre. Flere av pilotene har og utstyr for filming. Spør den enkelte pilot om dette er aktuelt.

Fra vi tar heisen opp til vi lander tar det normalt 60-90 minutt. Tiden i lufta er avhengig av været; fra 6 minutt om det ikke er hjelp i været til 30-60 minutt om det er gode forhold. På gode dager kan vi fly 2-300 meter opp fra start, og eventuelt fly tur mot Solligården og Berg.

All instruksjon foregår på start, og piloten stiller med alt nødvendig utstyr. Før turen får passasjeren opplæring om arbeidsoppgaver på start, hvordan man lander og hva som skal foregå i lufta. Man blir og fortalt om hvordan vingen virker, hvor man skal lande m.m. Når vi flyr sitter passasjeren like foran piloten. Man snakker i lag under turen. Ofte får passasjeren lov til å styre vingen en stund.

Sikkerhet vil alltid være prioritet nummer en. Vi starter aldri en tur uten at vi er helt trygg på at alt er slik det skal være. Dersom vi ikke er sikker på at forholdene på start og i lufta er ok vil vi ikke prøve på å fly. Det betyr at det ikke alltid lar seg gjennomføre å fly på en bestemt dag (bursdag/utdrikningslag), selv om været tilsynelatende ser ok ut.

Sesongen for tandem er fra midten av april til midten av oktober. Turene flyes normalt fra fjellheisen. Det er mulig å avtale turer utenfor sesong eller fra andre steder, men det er ofte mye vanskeligere å få til da været oftere er feil, og dagene er korte.

Ta gjerne kontakt om det er mer du lurer på – enten på mail eller pr telefon.